aanhangwagen huren

Heb je plannen om te verhuizen? Ga je voortaan thuiswerken en heb je daarom buitenshuis geen kantoor meer nodig? Of heb je binnenkort een optreden of expositie? Dan is de kans groot dat je nogal wat spullen van A naar B zult moeten verplaatsen. Mogelijk zelfs heel veel spullen! Dan kan een aanhangwagen huren een goed idee zijn: zo kun je meer spullen in één keer vervoeren en hoef je uiteindelijk minder vaak heen en weer te rijden. In de meeste wat grotere dorpen en steden zijn verhuurshops of garages te vinden die aanhangwagens te huur aanbieden.

Kosten en praktische zaken

Aan het huren van een aanhangwagen zijn vanzelfsprekend kosten verbonden. De kosten hangen af van het model aanhangwagen en het aantal uren of dagen dat je de wagen nodig denkt te hebben. Een grotere aanhangwagen huren is in de regel duurder dan één van een kleiner formaat. Denk er wel aan dat je over het juiste rijbewijs moet beschikken wanneer je een aanhangwagen huurt! Met een gewoon autorijbewijs, rijbewijs B, mag de aanhanger inclusief gewicht maximaal 750 kilogram wegen. Voor het rijden met een grotere aanhangwagen die tussen de 750 kilogram en 3500 kilogram weegt, heb je een BE-rijbewijs nodig. Ook handig als je van plan bent om een caravan te kopen en daarmee op vakantie wilt gaan!

Als het slecht weer is

Bij een aanhangwagen denk je waarschijnlijk aan een open laadbak. Maar wat nou als er slecht weer voorspeld is? Of als het zó hard waait, dat de kans bestaat dat al jouw kostbare spullen zullen wegwaaien? Geen zorgen! Dan kun je nog steeds een aanhangwagen huren en hoef je jouw verhuizing, optreden of klusplannen dus niet uit te stellen. Wanneer je een aanhangwagen huurt, kun je er in de meeste gevallen namelijk een afdekzeil bij krijgen, waarmee je de vracht die je vervoert helemaal kunt afdekken, zodat je spullen niet nat worden en de wind er geen vat op krijgt. Ajeto, buurman!