Dubbel glas online bestellen

Bij nieuwbouw wordt steeds vaker gekozen voor hoog rendementsglas. Maar dubbel glas is zeker ook een goede keuze, zeker als je woning nog altijd enkele beglazing heeft. Dan installeer je best zo vlug mogelijk dubbel glas. Dat zorgt voor heel wat voordelen. Met dubbel glas hou je zowel hitte als koude buiten. Dat zorgt niet alleen voor een aangename kamertemperatuur maar doet je heel wat besparen.

Wat is dubbel glas?

Zoals zijn naam al laat vermoeden bestaat dubbel glas uit twee platen glas, van elkaar gescheiden door een sterk isolerende spouw. Die vrije ruimte wordt gevuld met droge lucht. Hoe dikker die spouw hoe beter de isolatie. De breedte varieert tussen de zes en twintig 6 en 20 millimeter. Die breedte heeft ook een belangrijke invloed op de stevigheid en de geluidsisolatie. Dubbele beglazing zorgt dus niet alleen voor een lagere energie factuur maar ook voor minder storende geluiden van buitenaf. Met dubbel glas heb je amper last van condens.

Nog voordelen van dubbele beglazing

Hierbij blijven de voordelen van dubbel glas niet beperkt. Het zorgt niet alleen voor een aangename kamertemperatuur en een beter isolatie ook voor extra leef comfort en meer veiligheid.

Energiebesparing met dubbel glas 

Zoals eerder gezegd doet dubbel glas je heel wat besparen op je energierekening, tot gemiddeld 20 procent en zelfs meer. Daardoor betaalt het relatief snel zichzelf terug. Zo wordt de schadelijke CO2- uitstoot kleiner, wat ook voordelig is voor ons leefmilieu.

Soorten dubbel glas

Naast standaard dubbel glas is er ook nog hoog rendementsglas of kortweg HR- glas. In tegenstelling met standaard dubbel glas is hier de spouw tussen de twee glasplaten opgevuld met een coating en- of edelgas, vooral argon of krypton. Zo isoleert dit HR- glas nog beter. Naast standaard en HR- dubbelglas onderscheiden we nog HR+, HR++ en HR+++ of driedubbel glas. Deze laatste soort beglazing is uitgerust met een dubbele spouw en drie glasplaten. Dubbel glas online bestellen is makkelijk en laat je toe de voor jou beste keuze te maken.