Baardbalsem

Er bestaat nog veel verwarring tussen een tussen een baardbalsem en baardwax, zelfs bij mannen. Eenvoudig verwoord is een baardbalsem is een baard-conditioner die overdag zijn werk doet. Het verzorgt je baardharen en legt tegelijk je baard in de juiste plooi. Maar wat verstaan we onder een goede baardbalsem?

Een goede baardbalsem hydrateert je baardharen

Een goede baardbalsem zorgt er in de eerste plaats voor dat de haren van je baard voldoende gehydrateerd worden. Een goede balsem bevat voldoende natuurlijke voedingsstoffen op je baard de nodige voeding te geven en hem zo in de beste conditie te brengen. Van een baard zonder voldoende natuurlijke voedingsstoffen gaan de haarpunten spleten en het haar uitvallen. Een goede baardbalsem maakt je baard ook lekker zacht. De ingrediënten van een baardbalsem verschillen van een balsem voor je hoofdhaar. In een baardbalsem  vind je meer heeft veel meer natuurlijke bestanddelen die de dikte van je baardharen bepalen. De samenstelling van baardharen verschilt grondig van die van je hoofdharen.

Een goede balsem brengt houdt je baardharen in een ganse dag in de juiste vorm

Boter is het belangrijkste bestanddeel van een goede baardbalsem. Dat is uiteraard niet dezelfde boter dan die je dagelijks op je boterham smeert, maar boter bestemd voor huid en haar. Een balsem maakt je baardharen zwaarder en harder waardoor hij een dag lang in de gewenste vorm blijft. Je brengt je baard in de juiste vorm met een speciale baardborstel en baardkam.

Is baardbalsem geschikt voor alle baarden?

Balsem gebruik je voor iedere baardlengte. Hij houdt middellange en lange haren best in vorm. Dat danken we aan de  manier waarop balsem verhard na aanbrengen. Daardoor blijft je baard een ganse dag in de gewenste vorm. Balsem is echter ook geschikt voor korte en geen volle baarden. Dan maakt een balsem met zogenaamde shea boter hij je baardharen dikker. Een goede baardbalsem koop je makkelijk online en zeker in de barbershop van Baardbalsem Rotterdam. Online kun je rustig dat soort baardbalsem kiezen die het best bij je past.