Logo laten ontwerpen

Als je een bedrijf gaat beginnen is een van de eerste dingen die je regelt, een logo. Een naam heb je waarschijnlijk al bedacht, maar je hebt geen idee hoe je daar nou precies een logo van moet maken. Als je een grafisch ontwerpbureau inzet om een logo te laten ontwerpen, weet je zeker dat je een krachtig logo krijgt. Dit betekent dat het logo past bij je doelgroep, en dat je bedrijf direct de professionele uitstraling krijgt die je wil hebben.

Niet alleen mooi

Een logo is er, in tegenstelling tot wat velen denken, niet alleen voor de mooiigheid. Een logo kan jouw merk maken of kraken. Dus ook als je niet zo veel startkapitaal hebt, is het toch belangrijk om op zoek te gaan naar een bedrijf die je een professioneel logo kan laten ontwerpen. Dit is even een investering, maar een eerste indruk is voor jouw (potentiële) klanten het belangrijkst. Is de eerste indruk goed? Dan blijf je in de race.

Woordmerk of beeldmerk?

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten logo’s. De makkelijkste verdeling is het logo als woordmerk en beeldmerk. Een voorbeeld van een woordmerk logo is het logo van Coca Cola. Het merk “Coca Cola” is hier ook echt het logo. Een voorbeeld van een beeldmerk is bijvoorbeeld Apple. Hier is het welbekende appeltje het logo. Misschien heb je een voorkeur voor een van de twee, maar een professioneel bedrijf kan vaak beslissen welke de beste keuze is.

Bijpassende huisstijl

De kans dat je wat wil gaan adverteren is groot. Dan is het belangrijk dat niet alleen je logo visueel goed te onderbouwen is. Ook een huisstijl hangt hier aan vast. Wil je een logo laten ontwerpen? Kijk dan gelijk naar de mogelijkheden om er direct een huisstijl bij te laten maken. Zo weet je straks zeker dat jouw volgers je bedrijf gaan herkennen aan de social media berichten en andere marketingactiviteiten die je doet.