Ayurvedische massage in Den Haag

De Ayurvedische massage in Den Haag is een Indiase ritus die ondertussen al meer dan duizenden jaren oud is en je gezondheid aanpakt op een holistische manier. Rust en ontspanning staan hierbij centraal. Zo wil de therapeut het evenwicht herstellen tussen de diverse energiekanalen of chakra’s. De therapeut concentreert zich daarvoor op het zuiveren van je lichaam van alle aanwezige en zelfs toxische afvalstoffen die zich in je spieren en lichaamsweefsels opstapelden. Die afvalstoffen zijn het resultaat van een ongezond eet- en leefpatroon, van onze vele lichaamsprocessen en van de slechte kwaliteit van ons leefmilieu.

Wat zijn je verwachtingen?

Tijdens een eerste sessie wordt zowel je levensstijl als je gemoedsgesteltenis en je problemen  grondig doorgenomen. Alleen op die manier kan je massage aan al je noden aangepast worden. Zowel je fysiek als je emotionele en spirituele gezondheid worden aangepakt. Bij de start van je massage wordt je constitutie bepaald. Die bestaat uit dosha’s. Ieder advies wordt aangepast aan elke soort type dosha. Centraal in staat het gebruik van kruidenolie. De gebruikte kruiden hebben een geneeskrachtige en medicinale werking en bevat vaak extracten van kokos, sesam of geklaarde boter (ghee). Deze pure, plantaardige olie is rijk aan actieve ingrediënten voor een gezonde huid en soepele spieren.

De Ayurvedische massage helpt bij deze aandoeningen

Dit soort massage helpt vooral bij:

  • Hoofdpijn, migraine en rugpijn
  • Alle chronische pijn
  • Stress
  • Slechte doorbloeding
  • Slapeloosheid en moeilijk inslapen

Aanvulling klassieke geneeskunde

Een Ayurvedische massage is geen vervanging maar een aanvulling van de klassieke geneeskunde. De meest bekende Ayurvedische massage is de Abhyanga. Daarbij worden vooral warme kruiden- of etherische oliën gebruikt. Tijdens deze massage worden alle energiepunten extra gestimuleerd. Zo wordt je energie gedeblokkeerd waardoor deze weer ongestoord door je lichaam stroomt. De duur van Ayurvedische massages varieert tussen 30 en 90 minuten en zijn geschikt voor jong en minder jong. Ben je geïnteresseerd in een ontspannende Ayurvedische massage en woon je in de regio Den Haag? Dan beschik je met ayurvedische massage den haag over ervaren therapeuten kortbij huis.